Technologie

Technologie

Voordelen

JP LED gelooft in led technologie en zijn vele voordelen. Led verlichting is niet enkel milieuvriendelijk en enorm duurzaam. Er zijn tal van redenen om te kiezen voor leds.

Sfeervolle verlichting

Via de techniek van de veranderde kleuren (RGB leds) kan je oneindig genieten van een fantastisch kleurengamma. Deze RGB leds combineren immers drie kleuren in 1 led.

Oneindig veel toepassingen

Led verlichting kan voor oneindig veel toepassingen gebruikt worden. Zowel voor interieur als exterieur biedt led verlichting enorm veel mogelijkheden.

Zeer lange levensduur

Met een gemiddelde levensduur van ca. 50.000 uren dient led verlichting niet zo snel vervangen te worden. Halogeenverlichting moet het doorgaans stellen met enkel 3000 uren. Leds bevatten geen gloeidraad, hetgeen vaak stuk gaat bij traditionele verlichting.

Bespaart tot 85% energie

Led verlichting werkt op een lage aansluitspanning en is daardoor bijzonder energiebesparend. In vergelijking met een klassieke gloei – of halogeenlamp verbruikt een led lamp een stuk minder elektriciteit. 1 jaar continu gebruik van een led lamp kost bv. maar 2 euro. Dit is veel minder dan een klassieke gloeilamp waarvan het gebruik gemakkelijk 50 euro kost.

Geringe warmte ontwikkeling

Led verlichting geeft geen tot zeer weinig warmte af, waardoor het een zeer kindvriendelijke en brandveilige verlichting is.

Schokbestendig

Led lampen zijn haast onbreekbaar en zeer schokbestendig.

Geen UV en IR straling

Led verlichting geeft geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat maakt led verlichting dus uitermate geschikt voor toepassingen in de textiel (geen verkleuringen meer van uw goederen) of om oude voorwerpen in een musea te verlichten.

Kleur- of chromotherapie

Chromotherapie is een techniek die stamt vanuit de oudheid en gebaseerd is op het principe dat kleuren een bron zijn van energie uitstralende elektromagnetische golven, die door het menselijk lichaam worden opgenomen en zowel fysieke als emotionele reacties veroorzaakt.
De basiskleuren die in deze techniek worden gebruikt, zijn:

  • Rood: vitale energie, kracht, dynamiek, vitaliteit
  • Oranje/amber: gezondheid, energie bevorderlijk voor geestelijke concentratie
  • Geel: helderheid, verlichting, wijsheid, essentiële energie
  • Groen: hoop, vertrouwen, sterkte, stabiliteit, kalmte
  • Indigo: metamorfose
  • Violet: meditatie, geestelijke verhoging of verlichting
  • Blauw: sereniteit, gevoeligheid, meditatie, ondanks het koude kleur hebben de stralen een verzachtend effect

Neem contact mer ons op voor meer informatie over technologie!